McKenzie kezelés

McKenzie-módszer

A gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, melyet Robin McKenzie, Új-zélandi gyógytornász dolgozott ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, mellyel a gerinc reverzibilis, mechanikai eredetű elváltozásait lehet hatékonyan kezelni. A világ 40 országában alkalmazzák.

McKenzie módszerA módszer egy aktív mozgásterápiára épülő rendszer, mely hangsúlyozza a páciens aktív részvételét a kezelésben. A terápia alapelve, hogy betegünknek minden esetben megtanítunk otthon végzendő egyszerű gyakorlatokat. Az otthonra adott tornagyakorlatok könnyen elsajátíthatók. A kezelés fontos része a kiújuló fájdalmak megelőzése.

E módszer szakszerű alkalmazásával gyakran a műtéti beavatkozás is elkerülhető!

Az első alkalmat egy alapos mozgásszervi vizsgálattal kezdi a terapeuta, melyet a nemzetközi McKenzie Intézet – határozott meg. Ennek alapján állítható össze a személyre szóló kezelési program.

A módszert azok a gyógytornászok és orvosok alkalmazhatják, akik a nemzetközi vagy a magyarországi McKenzie Intézet által oktatott tanfolyamokon részt vettek, s erről bizonyítvánnyal rendelkeznek.

McKenzie módszerA terápiát az alábbi esetekben alkalmazzuk:


Jelenleg - nemzetközi szinten is - a legelismertebb, legjobb eredményeket mutató konzervatív terápia.