Schroth terápia - gerincproblémákra

Schroth-terápia

3D Scoliosis Terápia

A 3 dimenziós scoliosis terápia kifejlesztése Katharina Schroth nevéhez fűződik, aki saját gerincén kísérletezte ki, hogyan tudja gerincferdülését,bordapúpját korrigálni.
A módszert napjainkban a tartáshibák,a scoliosis (gerincferdülés), valamint a Scheuermann betegség 3 dimenziós korrekciójára és különböző gerincfájdalmak kezelésére alkalmazzuk.

Schroth terápiaA terápia lényege:

A megtanult korrekciós helyzeteket beépítjük a hétköznapi életbe, így a terápia 24 órán át végezhető.

A módszer célja:
A görbület csökkentése illetve progressziójának lassítása, megállítása a növekedés befejeződéséig. A későbbiekben feladatunk a gerinc deformitásából eredő izom és ízületi elváltozások, a porckorong degeneráció, a fájdalom elkerülése, csökkentése, a kardiopulmonális teljesítőképesség fokozása, a tüdőfunkció növelése, a pszichés ártalmak csökkentése és a törzs kozmetikai korrekciója.

Schroth terápiaA scoliotikus páciens mindig egyénre szabott, hosszútávú kezelést igényel, szorosan együttműködve a gyógyító teammel.
A 3 dimenziós módszer alapvetően eltér a többi, hagyományos technikától, és lehetővé teszi a sikeres konzervatív kezelést kisgyermekkortól egész életen át!