Újra mozgásba hozzuk!
 
 
Üdvözöljük a Gyógytorna Szigeten! A Manuálterápia, és és humánkineziológia szigetén

Szeretettel köszöntjük gyógytornarendelőink honlapján!

Korszerűen felszerelt gyógytorna magánrendelőinkben magasan képzett szakemberek állnak az Önök rendelkezésére.

Eredményesen kezelünk számos reumatológiai, ortopédiai, traumatológiai, valamint neurológiai kórképet. Minden kezelés betegvizsgálattal kezdődik, majd egyénre szabott gyógytornát alkalmazva segítünk a kialakult probléma megoldásában.

Gyógytorna kezelések

Magánrendelőinkben az alábbi kezelésekkel várjuk:

A hét kérédesére a gyógytornszász válaszol

Milyen tünetek észlelésekor gondoljunk gerincferdülésre?

A gerincferdülés kezelésének kimenetele nagymértékben függ attól,hogy a kialakuláshoz képest,mikor kezdjük el a célzott terápiát. Laikus szülőként is könnyen észrevehető tünetei lehetnek a scoliosisnak.

Ezek a jellegzetes asszimetriák,mint pl. a medence egyik oldalra kitolódott helyzete, vagy magasabb állása. A két lapocka közti különbség, a vállak asszimetrikus magassága, a ferdén tartott nyak is ilyen tünet lehet. Ha a háti szakaszon van a görbület, akkor jellegzetes bordapúpot látunk valamelyik oldalon.

Az ágyéki szakaszon kialakult főgörbület már nem ennyire látványos, ott a gerinc melletti izomzat egyoldali megvastagodása lehet figyelmeztető. Ha csak annyit látunk,hogy “olyan furcsán áll” , “olyan furcsàn tartja magát”, de pontosan nem látjuk mitől, mindenképp érdemes szakemberhez fordulni, mert lehet,hogy ezzel hosszú évek kemény munkájától kíméljük meg gyermekünket és önmagunkat is.